Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom Winterspelen-evenement Sporten- Sport en Spel bewegen op Muziek Lwd Cursus Valpreventie 'In Balans' Fittest 12 september-aanmelden! Artikel- Ynformaasje, Menaam Sporten in Menaam Seniorensport Foto-video  MBvO Valpreventie Cursusinhoud-In Balans Kleutergym- 3-6jr. Obesitas-Diabetes 2 'Speciaal' doelgroepen Coaching bij Autisme Stage - Coördinatie Lestijden Google agenda Contact Doneren - Gift  

Cursus Valpreventie 'In Balans'

Klik hier voor 'voor aanmeldem' contactformulier

Projectplan valpreventie Graag informeer ik u over het aankomende programma / projectplan Valpreventie ‘In Balans’ die van start zal gaan begin oktober. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw doelgroep omtrent deze cursus te informeren? Inleiding‘In Balans’ is een groepsinterventie gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. De cursus In Balans voor ouderen bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma.DoelHet doel van ‘In Balans’ is het voorkomen van valongevallen bij ouderen. Door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen.Doelgroep Zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen (pre-frail; enigszins kwetsbaar).•Deelname : bijdrage van € 36,00 voor de gehele cursus incl. koffie/thee en het cursusboek•Wanneer de cursus in zijn geheel wordt gevolgd kan men de kosten (of een deel hiervan) vergoed krijgen uit de aanvullende ziektekostenverzekering •Tijdsduur:12 weken cursusBEWEGEN VOOR SENIOREN IN MENAMERADIELHet beweegteam van de gemeente Menameradiel wil het komende seizoen de senioren in haar gemeente beweegprogramma’s aanbieden.Wanneer de opzet slaagt zal er in alle dorpen een programma worden aangeboden met subsidie vanuit de gemeente.Het zijn programma’s op het gebied van preventie, nl. valpreventie ‘In Balans’ en een beweegprogramma waarin het fysieke en mentale tegelijk getraind wordt.Valpreventie met de ‘In Balans’ cursus zal worden gegeven door Mw. Muriel Jonkman uit Stiens in Boksum, Marsum, Deinum, Bitgummole en Dronrijp. Deze cursus duurt 12 weken en is vanaf begin oktober tot half december. ‘In Balans’ is een groepsinterventie gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. De cursus bestaat uit voorlichting een beweegprogramma en een functietest. Bij deze cursus ontvangt de deelnemer een cursusboek.

Het valpreventie programma ‘In Balans’ start op de volgende locaties: Opgave: Muriel Jonkman - 06 54 370 428

Beweegprogramma/ valpreventie in Menaam en Berlikum:Wilt u meer informatie over kosten of wilt u zich aanmelden voor de onderstaande beweegprogramma’s? Dit kan op de volgende manieren:

Menaam Tesaam, Ny Statelân en Sun FitnessInfo/aanmelden: menaam.tesaam@gmail.nl 0518-45 3500

Berlikum ‘Fit op Freed’ in Berlingastate Info/aanmelden: J. Eijzenga Fysio Berlikum info@eijzenga.nl 0518-46 16 38

Start op: dinsdag 26 september

Start op: vrijdag 20 oktoberDrempelloos Sporten